15 Temmuz Şehitlerimizi Ziyaret Ediyoruz

15 Temmuz Şehitlerimizi Ziyaret Ediyoruz

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında bugün başlayacak olan etkinliklerin ilki 81 ildeki şehit kabirlerine ziyaretlerle gerçekleştiriliyor. 11.00'de başlayacak ziyaretlerde milyonlarca vatandaş şehitlerimizi anacak...

15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri bugün başlıyor. Yurdun dört bir yanında milyonlarca vatandaşın katılımıyla etkinlikler düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak törenlerin yanı sıra AK Parti teşkilatları da 81 ilde etkinliklere imza atacak.

Bugün başlayan etkinlikler kapsamında ilk olarak 81 ilde şehit kabirlerine ziyaretler düzenlenecek. 11.00'de başlaması planlanan kabir ziyaretlerinde şehitlerimiz anılacak. Sabahın ilk saatlerinde başladı. Sabah saatlerinde Ankara başta olmak üzere çeşitli kentlerde planlanan ziyaretler başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in katıldığı bir ziyarette, Mamak İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hasan Altın, Ali Alıtkan ve Şener Dursun, kabirleri başında anıldı.

Niğde'de Halisdemir'in kabrine gidilecek

15 Temmuz gecesi darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan kabrine ziyaretler bekleniyor.

Şehitliklerde Kur'an okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı da 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında yeni bir programı hayata geçiriyor. Ülke genelindeki tüm şehitliklerde, öğle namazı öncesinde ise 81 ilin, 919 ilçenin Ulu Camileri ve Selatin Camilerinde bütün şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulacak.

#ŞehitlerimiziZiyaretEdiyoruz

Ziyarete ilişkin olarak paylaşımlar Twitter üzerinden #ŞehitlerimiziZiyaretEdiyoruz etiketiyle yapılıyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaşın kabirlere gitmeye başladığı görülüyor.

İlginizi Çekebilir