Netflix'in Türkiye'den çekilme kararının perde arkası

Netflix'in Türkiye'den çekilme kararının perde arkası

Netflix'in Türkiye'den çekileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in  iddiası sonrası yapılan paylaşım ise akıllarda soru işareti bıraktı. Peki Netflix artık Türkiye'de yayınlanmayacak mı?

Pandemi döneminde çekimlerin durması sonrası televizyon ekranlarında yayınlanan pek çok dizi seyircisiyle buluşamadı. Yaşanan gelişmelerin ardından karantina sürecinde dizi severler, Netflix'e yönelim gösterdi. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Netflix'in Türkiye'den çekileceği yönündeki iddiası ise ortalığı bir hayli karıştırdı. AK Parti ile cinsellik konusu üzerinde yaşanan gerilim sonrası Netflix'in Türkiye'den çekilmesi haberi trendlerde yerini aldı. Cüneyt Özdemir'in dışında Gazeteci Fatih Altaylı'nın da konuyla ilgili yazdığı köşe yazısı da günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Yaşanan gelişmelerin ardından sahte bir sosyal medya hesabından yapılan "Türkiye'den çekiliyoruz" paylaşımı tartışmayı alevlendirdi. Fatih Altaylı da konu hakkında bir yazısında 'Netflix’in bir Türk yapım şirketine ısmarladığı bir işin, RTÜK’ün müdahalesi sonucu iptal edildiğini' belirtmişti. Son olarak ise sahte bir tweet olduğu ortaya çıktı. Söz konusu paylaşımda, “Sevgili dostlar, maalesef ki bu bir veda tweetidir. Yaşanılan bazı problemlerden Netflix yönetimi TR altyapısını kapatma kararı aldı. 1 Ağustos 2020’den itibaren yollarımızı ayırmak durumundayız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu yalan paylaşım, Twitter’da TT listesine girdi.

İlginizi Çekebilir