Medicana International Ankara Hastanesi Diyetisyeni Kübra Karakuş, anestezi gerekmemesi, zahmetsiz olması ve hızlı sonuç sağlaması nedeniyle diyet ve egzersiz ile sonuç alamayan kişilerin sıklıkla mide botoksu yöntemini tercih ettiğini söyledi.
Vücutta sağlığı bozacak ölçüde yağ birikmesi anlamına gelen obezite, çağın hastalığı olarak nitelendiriliyor. Günümüzde görülme sıklığı artan obezite vakaları, zayıflama amacı taşıyan farklı yöntemleri gündeme getiriyor. Mide botoksu, son yılların en popüler zayıflama yöntemleri arasında yer alıyor. Mide botoksu uygulaması her ne kadar zahmetsiz olsa da, işlem sonrasında bir beslenme uzmanından yardım almak ve uygun beslenme programları ile yola devam etmek kritik önem taşıyor.
Medicana International Ankara Hastanesi Diyetisyeni Kübra Karakuş, anestezi gerekmemesi, zahmetsiz olması ve hızlı sonuç sağlaması nedeniyle diyet ve egzersiz ile sonuç alamayan kişilerin sıklıkla mide botoksu yöntemini tercih ettiğine dikkat çekti. Mide botoksu uygulaması ile midedeki düz kasların kasılmasının sınırlandırılarak, mide boşalmasının yavaşlatıldığını anlatan Karakuş, "Mide botoksunda amaç, kişinin tokluk süresini uzatmaktır. İştahta azalma ve daha az yemek yeme ihtiyacı ile beraberinde kişide makul sürede kilo kaybını sağlar" ifadelerini kullandı.
"Mide botoksu sonrasında mutlaka bir beslenme uzmanından yardım almalıdır"
Mide botoksunun etkisinin ortalama 4-6 ay sürdüğünü belirten Karakuş, mide botoksu uygulaması hakkında şunları söyledi:
"Mide botoksu geçici bir etkiye sahiptir. Bu süreçten verim alabilmek için kişi doğru beslenme programı ve egzersiz ile destekleyerek süreci hayat tarzı haline getirmelidir. Kişi süreci doğru beslenme ve hayat tarzı değişikliği ile ilerletebilirse botoksun etkisi geçtikten sonra da tekrar kilo alma problemi ile karşılaşmaz. Mide botoksu sonrasında mutlaka bir beslenme uzmanından yardım alınmalıdır."