Numan Kurtulmuş'tan "Ali Babacan" çıkışı: İsteyen, istediği partiyi kurabilir

Numan Kurtulmuş'tan "Ali Babacan" çıkışı: İsteyen, istediği partiyi kurabilir

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ali Babacan'ın AK Parti'den istifa etmesini ve yaptığı açıklamayı değerlendirerek "Ayrılık, partiye zarar vermez. İsteyen, istediği partiyi kurabilir" dedi.

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 18 yıl sonra kurucusu olduğu AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'ın yeni parti girişimlerini değerlendirdi.Kurtulmuş, ayrılığın partiye zarar vermeyeceğini vurgulayarak "İsteyen, istediği partiyi kurabilir" diye konuştu.AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 18 yıl sonra kurucusu olduğu AK Parti'den istifa eden Ali Babacan'ın yeni parti girişimlerini değerlendirdi.Kurtulmuş, ayrılığın partiye zarar vermeyeceğini vurgulayarak "İsteyen, istediği partiyi kurabilir" diye konuştu.


AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, Babacan'ın istifa ve yeni parti hamlesini yorumlayarak şunları söyledi:


"Kendi tercihidir, saygı duyarız. Ancak siyaset kişisel bir takım kariyer hesapları ile ya da bir takım kişisel değerlendirmelerle oluşan bir süreç değildir. Sonuçta AK Parti'nin temelinde onlarca yıl süren siyasi bir emek ve çaba var. Siyaset emek işidir, çaba işidir. Siyaset yeri geldiği zaman çok ağır yükleri yüklenme işidir. Siyaset bir mücadele işidir, siyaset bir iddia ve irade işidir. Dolayısıyla bugün böyle tecelli etti böyle yapalım yarın böyle yapalım işi değildir. AK Parti'nin bugünkü başarısının altında isimlerini dahi bilmediğimiz nice insanların yıllar boyunca yapmış olduğu büyük gayretlerin çabaların duaların etkisi vardır. AK Parti demin söylediğim bu dört temel özelliğini yeniden güçlü bir şekilde pekiştirerek yoluna devam ettiği sürece ben AK Parti'nin içerisindeki herhangi bir ayrılığın partiye en ufak bir zarar vermeyeceği kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımız da açık söyledi geçmiş dönemlerde de hatta grup kuracak nitelikte ayrışmalar oldu. Ama dediğim gibi bir iddiayı bir iradeyi bir ideali bir çabayı bir emeği ortaya koyamadıkları için bunların bir karşılığı olmadı. Ortada İstanbul seçimleri ile ilgili bir sonuç ortaya çıktı. AK Parti'nin karşıtı bir ittifak ortaya çıktı. Bu ittifakın siyasi tabiri ile söylüyorum fikri müdiri yok. Herkesin ortak ana fikir olarak birleştiği bir nokta yok. Yani HDP'nin siyasal ajandasının ana fikri ile İYİ Parti ve CHP'nin ki bir midir? Dolayısıyla sadece AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden oluşan bir siyasi tablo var. İstanbul seçimleri sonuçları bazılarını daha fazla heveslendirdiğini daha fazla cesaretlendirdiğini görüyoruz. Böyle buradan bir kaç puan daha alır karşı tarafa götürebiliriz şeklinde düşünenler olabilir. Dolayısıyla herkes dikkatli olması lazım. Yani insanlar tabi ki fikirlerini söyleyecek isteyen istediği siyasi partiyi kuracak istediği mücadele içerisinde olacak... Bizim de üzerimize düşen 'Türkiye ittifakı' büyük Türkiye ittifakı. Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtı cepheye kimsenin o cephenin değirmenine su taşımaması lazım herkesinde bu anlamda hareketlerini bir şekilde gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. "

NE OLMUŞTU?NE OLMUŞTU?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ali Babacan, dün kurucusu olduğu AK Parti'den 18 yıl sonra istifa etmişti. Ali Babacan, "Kamuoyunun bilgisine" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir" demişti.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da bu girişimi "Muhalefet açısından oldukça avantajlı bir iklimde seçimi gerçekleştirdik. Eğer böyle bir iklimde Türkiye genelinde yüzde 52, İstanbul'da ise yüzde 45 oy alıyorsak bu siyasette doldurulacak bir boşluğun olmadığını gösterir. Onun için Babacan olayının siyasette bir karşılığı yok…" diye değerlendirmişti.(KURUMSAL)

İlginizi Çekebilir